2016 11 08 Prudentis Global Value Fund tarp geriausių pasaulyje

Tarptautinė investicijų tyrimų ir fondų reitingų agentūra „Morningstar“ suteikė aukščiausius įmanomus reitingus „Prudentis Global Value Fund“.

Lietuvos investicijų valdymo įmonės „Prudentis“ valdomam investiciniam fondui „Prudentis Global Value Fund“ autoritetinga investicijų vertinimo agentūra „Morningstar“ suteikė penkių žvaigždučių reitingą. Šis reitingas suteikiamas fondams, kurie patenka tarp 10% geriausių fondų pasaulyje (tarp savo kategorijos fondų) pagal investicijų grąžą, atsižvelgiant į prisiimamą riziką ir platinimo mokesčius. „Morningstar“ vertina ir suteikia reitingus už 3, 5 bei 10 metų laikotarpius, o taip pat bendrą reitingą. Reitingai suteikiami fondams, kurie veikia daugiau nei tris metus.
Kadangi „Prudentis Global Value Fund“ veikia nuo 2009 metų, buvo vertinami 3 bei 5 metų periodai, o taip pat bendras rezultatas. Visose šiose kategorijose „Prudentis Global Value Fund“ įvertintas aukščiausiu – penkių žvaigždučių reitingu.
„Prudentis Global Value Fund“ buvo vertinamas EUR Aggressive Allocation – Global (visame pasaulyje investuojantys, agresyvios alokacijos fondai, apskaitomi eurais) kategorijoje, kurioje yra 650 investicinių fondų. Verta pažymėti, jog šioje kategorijoje 2016 metais fondas aplenkė 99% kitų fondų ir pateko tarp top 1% fondų.
„Prudentis Global Value Fund“ per paskutinius penkerius metus (nuo 2012.01.01 iki 2016.09.30) uždirbo metinę 12,5% investicijų grąžą, o vien per 2016 metus iki spalio 31 dienos +33,7% grąžą. 

"Verslo žnios" taip pat pastebėjo šį faktą ir pranešė apie tai straipsnyje: http://vz.lt/rinkos/fondai/2016/11/07/prudentis-fondui--penkiu-zvaigzduciu-morningstar-ivertinimas